verzending binnen NL
gratis verzending vanaf €49,-

Winkelmandje

Handmade
With love for our planet

Sustainability

Sustainability

There is no Planet B.

En daarom moeten we extra goed zorgen voor onze moeder aarde. Meer teruggeven dan wat we nemen. Dat is een van onze belangrijkste kernwaarden. 

We nemen in elke stap van het proces, van creatie tot verzending, in overweging hoe we zo duurzaam mogelijke keuzes kunnen maken.

Meer teruggeven dan we nemen. Dat is een van onze belangrijkste kernwaarden.

Papier

Het papier dat gebruikt wordt voor de posters is gecertificeerd met het FSC Keurmerk: Voor dit papier is hout gebruikt uit een verantwoord beheerd bos.

Inkt

Onze posters worden geprint met vegetale inkt: Biologisch afbreekbare inkt op plantaardige basis.

Drukkerij

De prints worden geprint bij een plaatselijke drukker met een gecertificeerd duurzaamheidsbeleid. Zij hanteren een Alcohol-gereduceerd drukproces, drukinkt op vegetale basis en verbruiksmiddelen met een zo laag mogelijke milieu-belasting.

Dit bewijzen zij door middel van verschillende certificaten voor o.a. Duurzaam inkopen, eerlijke handel en Co2 uitstoot.

Verpakkingsmateriaal

De prints worden verzonden in vierkante verzendkokers die gedeeltelijk zijn gemaakt van gerecycled materiaal, gedeeltelijk uit FSC gecertificeerd bos. 

We hebben bewust niet gekozen voor standaard verzendkokers, omdat deze plastic bevatten en gemaakt zijn van “nieuw” karton.

De overige verpakkingsmaterialen (zoals vloeipapier en stickers) zijn allemaal voorzien van het FSC Keurmerk en ook de lijm op de stickers is biologisch afbreekbaar.

One Tree Planted

Als onderneming doen wij ons uiterste best om zo duurzaam mogelijk te te produceren, en zo onze co2 voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

Naast duurzaam produceren en onze co2 uitstoot reduceren, willen wij het resterende stukje dat we aan grondstoffen wegnemen en vervuilen compenseren. Per verkocht schilderij planten wij daarom 1 boom via One Tree Planted.

Met jouw aankoop ben jij onderdeel van iets groters. Een wereldwijde beweging van mensen die ervoor zorgen dat we onze planeet beter achterlaten dan we haar gevonden hebben. Zodat ze leefbaar blijft. Niet alleen voor ons, maar voor al haar bewoners.

One Tree Planted is een non profit organisatie met de missie om wereldwijde herbebossingsinspanningen te realiseren. Sinds 2014 hebben zijn al 15.000.000 bomen geplant in o.a. Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Afrika.

Zij zorgen met het planten van bomen niet alleen voor de restoratie van gekapte of afgebrande bossen, maar ook voor nieuwe banen, het vormen van nieuwe communities en het beschermen en herstellen van de biodiversiteit en het leefgebied van verschillende bedreigde diersoorten.

HIER vind je meer informatie over One Tree Planted.

Met jouw aankoop ben je onderdeel van iets groters.

Met jouw aankoop ben jij onderdeel van iets groters. 
Een wereldwijde beweging van mensen die ervoor zorgen dat we onze planeet beter achterlaten dan we haar gevonden hebben.
Zodat ze leefbaar blijft. 

Niet alleen voor ons, maar voor al haar bewoners.